Rusia drejt vendosjes së trupave në Serbi

Avancimi i gjeopolitikës dhe i gjeostrategjisë ruse në Ballkan po shkon drejt formave gjithnjë e më agresive. Organi proqeveritar rus “eadaily.com” në 22 dhjetor 2018 hedh në qarkullim propozimin e ri për... Lexo më shumë »

NGA SHPËRNGULJA E DHUNSHME TEK IKJA E OBLIGUESHME – KOSOVARËT PA ATDHE

Historia njeh shpërngulje të mëdha të shqiptarëve. Filluar nga periudha e viteve 1877-1878 ku u dëbuan masivisht nga Sanxhaku i Nishit, e deri tek periudha e eksodit masiv të shqiptarëve nga Kosova,... Lexo më shumë »

Dy duar për një shqiponjë

Një plak shekullor nga Mirdita, pak vite më parë shfrytëzoi një ceremoni familjare dhe mori flamurin kombëtar, e vuri te porta e gurtë e kullës së tij dhe e puthi në sy... Lexo më shumë »

Lajmet e rrejshme ndër shqiptarë, burojnë nga institucionet e shtetit

Carlo Bollino A është me të vërtetë faji vetëm i gazetarëve nëse niveli i informacionit shqiptar ka rënë kaq poshtë? Ndonëse, si kategori, duhet të bëjnë një autokritikë të thellë për mungesën... Lexo më shumë »

Hajgaret pa krip të Ramës në Kosovë!

Të dielën, vende-vende shiu ra me gjyma! Qielli i përzhitur mërzie të ndillte për mos me e qitë kryet në dritare. Pisk do e kenë pasur edhe barinjtë anembanë atyre rrëpirave, ku... Lexo më shumë »

Pa dramatizëm: Të mirat e të këqijat nga taksa 100% ndaj Serbisë

Nga Proff. Dr. Muhamet Mustafa Pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për të vënë një taksë 100% në importet nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina pati edhe brenga lidhur me efektet negative... Lexo më shumë »

Haradinaj godet Thaçin nga Washington Post

Nga Ramush Haradinaj Vendit tim, Kosovës, po i kërkohet të bëjë një zgjidhje të pamundur, e cila do ta zbehte sakrificën e bërë nga ushtarët e Shteteve të Bashkuara, e cila do... Lexo më shumë »

Angela Merkel ka dështuar

Politikani britanik Enoch Powell pati thënë një thënië shumë të bukur se “të gjithë jetët politikë, nëse nuk e presin e valën e lumit në mesin e lumturisë, janë të destinuara që... Lexo më shumë »

Çfarë ndodhi me “cunamin” blu të demokratëve?

Mësimi i zgjedhjeve të mesit të mandatit ishte se, ky është realiteti ynë politik i pakapërcyeshëm. Demokratët mund të fitojnë disa beteja, por nuk e kanë fituar luftën. Dhe nuk ka siguri... Lexo më shumë »

Dy plumba, Tri Luftëra Botërore dhe Një histori e madhe

Vrasja e Franz Ferdinandit me 28 qershor, 1914 në Sarajevë, do ta nisë një rrjedhë historike që do të merr fund vetëm me 9 nëntor, 1989, në Berlin, me rrënimin e Murit... Lexo më shumë »